Tilaustyö

Hopeasepänpaja Korpilinnun palveluihin kuuluu uniikkien tilaustöiden valmistaminen asiakkaiden toiveiden mukaan. Toisin kuin yleisesti ajatellaan ei tilaustyön tilaaminen välttämättä tule kalliiksi. Tilaustyön hinta koostuu siihen käytettävän materiaalin (hopea, kulta, jalo- ja korukivet) ja työn määrästä, tämä tarkoittaa sitä että hintaan voidaan vaikuttaa suunnitelmaa yksinkertaistamalla ja korun/esineen kokoa pienentämällä.


Tilaaminen

Tilaustyön voit tilata yksinkertaisesti ottamalla minuun yhteyttä haluamallasi tavalla: sähköpostitse, puhelimitse, käväisemällä pajalla jne. Tilatessasi tilaustyötä sinulla ei tarvitse olla tarkkaa suunnitelmaa siitä mitä haluat pelkkä idea riittää. Tosin jos asiakas haluaa itse suunnitella korun/esineen niin valmistan kyllä työn myös asiakkaan omien luonnosten pohjalta. Jos tilaustyön pitää olla valmis tiettyyn päivämäärään mennessä kannattaa olla yhteydessä ajoissa sillä valmistusprosessi saattaa kestää työn määrästä riippuen parista viikosta useampaan kuukauteen.


Suunnittelu

Asiakkaan kerrottua ideansa piirrän pienen määrän erilaisia luonnoksia, joista asiakas sitten valitsee haluamansa. Jos sopivaa ei ensimmäisistä luonnoksista löydy piirrän niitä asiakkaan kommentteja mukaillen lisää kunnes sopiva löytyy. Suunnitelun aikana valitaan myös valmistusmateriaalit kuten hopea, kulta ja erilaiset korukivet. Hopean kaverina voi myös käyttää hieman erikoisempia materiaaleja kuten esimerkiksi puuta, luuta, muovia, nahkaa jne.


Valmistus

Kun luonnos on hyväksytty ja hinta sovittu alkaa tuotteen valmistus. Tilaustöistä kiireellisimmät valmistan yleensä ensin ja muut tilausjärjestyksessä. Tarvittaessa voin pitää asiakkaan ajantasalla työn etenemisessä, mutta yleensä otan suunnitteluvaiheen jälkeen yhteyttä vasta korun/esineen valmistuttua.


Toimitus ja maksaminen

Tilaustyön toimitusvaihtoehtoina ovat nouto tai postitus. Pajalta noudettaessa valmiista työstä saa halutessaan ilmoituksen tekstiviestitse ja asiakas voi maksaa käteisellä tai kortilla. Postitettaessa tilaustyön valmistumisesta ilmoitetaan sähköpostilla joka sisältää kuvan valmiista korusta/esineestä sekä ennakkolaskun ja tilaus laitetaan postiin vasta maksun näkyessä tilillä.