Hopeaseppä Milja Paldanius

Olen aina ollut kätevä käsistäni mutta ajatus käsityöalan ammatista ei tullut mieleenkään ennen kuin päädyin suorittamaan hopeasepänalan artesaanin koulutusta muutama vuosi lukion jälkeen. Yllätyin kuinka paljon nautin hopean sekä muiden metallien työstämisestä ja kun opinnot etenivät alkoi mielessä kyteä ajatus omasta yrityksestä.

Viimeisenä opintovuonna päätös oli tehty ja tulevan yrityksen nimi sekä toimipaikkakunta valittu. Molempiin valintoihin vaikutti kaipuu kotiseudulle Kainuun korpimaisemiin. Vuosi valmistumiseni jälkeen pistin tuumasta toimeen ja niin Hopesepänpaja Korpilintu aloitti toimintansa maaliskuussa 2017.

Nyt sitten valmistan pajassani käsityönä hopeakoruja ja -esineitä myyntiin sekä uniikkeina tilaustöinä asiakkaiden toiveiden mukaan. Palveluihini kuuluu myös hopeakorujen ja -esineiden korjaus ja puhdistus.


Tuotteet ja inspiraatio

Valmistan kaikki tuotteet käsityönä (ainoana poikkeuksena Koppis -sarjassa käytettävät yksittäiset koppakuoriaiset, jotka valmistetaan valamalla sula hopea muottiin ja vasta sen jälkeen työstetään käsin haluttuun muotoon esim. sormukseksi) 925 sterling-hopeasta (tilaustyönä myös kullasta) perinteisiä kulta- ja hopeasepän työmenetelmiä kunnioittaen.

Inspiraation töihini saan luonnon erilaisista muodoista, kasveista ja eläimistä, ihmisten aikaansaamista muodoista ja tarinoista, sekä esimerkiksi edellisen työn valmistusprosessista jääneestä mielenkiintoisen muotoisesta hopeapalasta. Yksinkertaistettuna inspiraationani toimii meitä ympäröivä maailma, asiat jotka silmiini osuvat ja mieleeni jäävät.

Kuvia tekemistäni töistä löytyy osoitteesta https://www.instagram.com/hkorpilintu/